La fusta: El material perfecte

Avantatges

Durant molts anys els mobles de fusta, van ser un dels referents en la fabricació de mobles, ja que es consideraven mobles de primera qualitat i el seu preu no era molt elevat.

Els mobles de pi van ser un dels més comprats. Per això ara des de Fusteria Feliu Sant Cugat, us anem a enumerar els principals avantatges que tenen aquests mobles de fusta.

El color neutre de la fusta és una de les característiques principals dels mobles de pi, per això en Fusteria Feliu Sant Cugat, creiem que aquest tipus de color tan característic fa que s’integri en la decoració de la vostra casa de Sant Cugat, amb total facilitat.

Un altre dels avantatges que presenten els mobles de fusta és el seu preu, ja que el pi és una fusta que resulta bastant econòmica, d’aquí la popularitat que va tenir en els seus anys. Però, que sigui barat no vol dir que prescindeixi de qualitat, tot el contrari, ja que els mobles de fusta de la nostra fusteria de Sant Cugat, són robustos i forts, en moltes ocasions és el material triat per a la fabricació d’estructures de sofàs, butaques, cadires…

Tipus

Hi ha molts tipus de fusta, però avui, en el blog de la teva fusteria de confiança a Sant Cugat, les diferenciarem en dos: Les fustes suaus i les fustes dures.

fusteria-sant-cugat1Les fustes suaus són més fàcils de treballar. Tenen menor densitat, absorbeixen la pintura més fàcilment i regularment tenen un color clar.

Són molt més econòmiques que les fustes dures i per tant s’utilitzen en mobles comercials. Alguns exemples de fustes suaus són el pi, l’avet, el xiprer, el cedre i el bedoll, entre altres

Les fustes suaus provenen d’arbres de creixement ràpid i tenen el període de vida més curt, en canvi les fustes dures provenen d’arbres de lent creixement. Tenen una vida útil llarga.

Són més denses (pesades) i difícils de treballar, tallar, comprimir i desfigurar. Tenen un preu major que les fustes suaus, en part a causa de la seva qualitat i en part a l’escassetat provocada pel seu lent creixement. Regularment tenen un color natural atractiu.

En la Fusteria Feliu Sant Cugat, la fusta dura s’utilitza per a mobles d’alta qualitat i construccions duradores. També s’utilitza per fer talles de fusta, bigues i altres productes en els quals és important la qualitat i força.

Alguns exemples de fustes dures són el roure, el cirerer, l’alzina, l’olivera, el castanyer, i l’om, entre d’altres.