Fusteria Feliu: Cuines 2016

Benvingut un post més al blog de Fusteria Feliu, la vostra fusteria a Sant Cugat de confiança. Avui ens agradaria parlar de tendències, i és que aquest 2016 arriba trepitjant amb força i sembla que tot pren noves formes i idees. Dies enrere vam parlar d’elements que s’introduïen a casa aquest nou any (ex: barn doors), però avui volem dedicar la secció a tota una habitació de la casa on la fusta, encara que no ho sembli, hi serà molt present: la cuina. En la decoració els mobles tenen la seva pròpia tendència, com també hem comentat, parlant de restaurar mobiliari antic o creant mobles a mida, però per a introduir-vos les tendències d’aquest 2016 a la cuina, farem un ràpid repàs a tot: mobles, electrodomèstic, elements decoratius…

Pel què fa als colors que predominaran en les noves cuines, sembla que després de provar molts materials, els dissenyadors han arribat a la conclusió que el bronze serà el rei de les cuines per a aquest 2016. Bronze en aixetes, aigüeres i fins i tot a les campanes extractores. Un metall de to càlid que combina a la perfecció amb el color de la fusta, sense deixar d’aportar aquest minimalisme, la calidesa del material i un aspecte modern. Sembla doncs, que tota fusteria tindrà feina aquest any en el disseny de mobles a mida per a cuines que combinin amb l’estil que predominarà.

fusteria sant cugat i mobles a midafusteria feliu cuines 2016

Les rutines també afectaran aquest any les tendències de les cuines. La falta de temps ens impedeix sortir a comprar amb tranquil·litat cada dia. Sembla doncs, que això d’anar un cop a la setmana al supermercat s’està acabant, i cada cop optem més per fer compres més grosses un cop al mes. ¿Què suposa tot això? Doncs, que amb el temps es valorarà més disposar d’un espai addicional a la cuina per emmagatzemar aquests aliments i ingredients que carreguem amb quantitat. Mobles grans i espaiosos on poder disposar de tot això a mà per cuinar, així com mobles a mida per a espais petits que necessiten de l’originalitat dels dissenyadors per endreçar-ho tot. Seguim doncs, tenint molta feina a Fusteria Feliu, fusteria a Sant Cugat, havent de crear, si fos necessari, aquests mobles que s’adaptin a cuines mancades d’espai d’emmagatzematge, sense perdre el fil de la calidesa de la fusta que combina amb els colors que seran tendència aquest 2016.

A més a més, hem fet un pas enorme en la diversificació de materials aptes per a les cuines. Avui en dia podem trobar de tot i utilitzar gairebé qualsevol material per a la cuina. L’última novetat per aquest 2016: el paper pintat. Mosaics amb qualsevol dibuix que no es fan malbé amb la calor, que no agafen olor i que ofereixen un gran impacte visual, fins ara desconegut. Sobretot, destacaran els papers amb decoració rústica, afí a combinar amb el mobiliari de fusteria i amb els colors càlids d’aquest i dels materials com el bronze que seran tendència aquest any. I és que crear cuines com les dels nostres avis, torna a estar de moda. Les fustes més rústiques es combinen amb el marbre i l’acer inoxidable donant pas a cuines molt càlides sense perdre el toc de modernitat actual. Sembla ser que la referència per aconseguir-ho es fonamentarà en la nostra visió anterior i en el referent que han assentat els països nòrdics. L’estil d’aquests s’imposa per a aquest 2016 amb la combinació de fusta i tonalitats blanques o molt clares, capaces de crear espais serens i nets, amb la calidesa d’aquest material noble (fusta treballada a fusteria) que uneix tradició i elegància.

Al final, cadascú decideix quina cuina i quin estil, o tendència, va d’acord amb els seus gustos personals, però mai està de més conèixer tots aquests punts de cara a una reforma a la cuina de casa. En qualsevol cas, quan decidiu fer-la, confieu en els millors professional, i ja que aquest any sembla que la fusta hi serà molt present, confieu en Fusteria Feliu, la fusteria de Sant Cugat de referència.