Coneixem més a fons la fusta

Publicado en: fusteria Sant Cugat | 0

Benvinguts un dia més al blog de la vostra fusteria de confiança a Sant Cugat, en la nova entrada d’avui ens hem proposat l’objectiu de què coneguis més a fons el producte estrella de la nostra fusteria, la fusta.

Per això, ara un parlarem una mica sobre com podem saber i una peça de fusta s de qualitat o no i els tipus més comuns de fusta que podem trobar en el mercat i en la nostra fusteria a Sant Cugat.

Un moble de qualitat

Si alguna cosa diferencia a la nostra fusteria de la resta de fusteries de Sant Cugat, és la qualitat, per això ara us anem a donar uns petits detalls amb els quals podreu saber si estem davant d’un moble fabricat en una fusteria de qualitat o no.

table-349677__340Primer de tot, ens haurem de fixar en les vores i les arestes, ja que si la fusta és de qualitat i està treballada en una bona fusteria les terminacions seran més primes i cuidades.

El segon aspecte que haurem de tenir en compte per saber si estem davant d’un moble de qualitat és els calaixos, ja que han de tenir un bon lliscament i uns topalls d’obertura perquè no es surtin els calaixos.

Per últim, heu de saber que en les bones fusteries de Sant Cugat es treballa amb fusta de qualitat, per tant hem de tenir en compte que la fusta té vetes i colors no uniformes, per tant si veiem un moble o tota la superfície és igual i uniforme, estarem davant d’una imitació a la fusta.

Però això no vol dir que els nusos de la fusta siguin bons, tot el contrari, contra menys tingui, més petits i més superficials, molt millor, ja que l’entorn d’aquests nusos és fusta que es torna cada cop més fràgil.

Tipus de fusta

La fusta es pot classificar seguint diferents criteris, però avui al blog de la nostra fusteria de Sant Cugat, la classificarem segons si és fusta dura o fusta tova.

  • La fusta dura prové d’arbres amb un creixement lent, per tant son molt resistents i molt adequades per fabricar mobles amb una alta qualitat. Alguns exemples seria les fustes que provenen del roure, la noguera, el castanyer, l’oliver, l’alzina i el cirerer, entre d’altres.
  • En canvi, les fustes toves provenen d’arbres com el pi, el xiprer, el bedoll, l’àlber i l’avet, que són arbres amb un creient ràpid, per tant són una mica menys resistents, però pel contrari és molt més fàcil treballar amb elles i crear mobles més elaborats a un preu més inferior.

Dejar un comentario